Wat is een escape room? 

wat-is-een-escape-room

Wat is een escape room?

Heb je altijd al antwoord willen weten op de vraag: wat is een escaperoom? Je leest het in deze nieuwe blog van escape room Villa BreTil, gelegen in Noord-Brabant (Rijen) tussen de steden Breda en Tilburg. 

Escape room

wat-is-een-escape-room
Wat is een escape room?

Een escape room heeft verschillende benamingen: escape challenge, escape game, exit game, ontsnappingsspel of ontsnapkamer. Maar wat is een escape room? Het is een spel waarbij een groep mensen in één of meerdere kamers worden opgesloten. Door middel van sleutels, codes en aanwijzingen en door het oplossen van puzzels en raadsels moet je proberen om uit de kamer te ontsnappen. Vaak hebben escape rooms een bepaald thema. Denk aan horror of misdaad. Ook kunnen ontsnapkamers op diverse plekken worden gespeeld. Zo heb je bijvoorbeeld ook escape rooms op boerderijen en in gevangenissen.

Van computerspel tot toeristische attractie

Nu heb je antwoord op de vraag wat is een escape room? Maar waar komt het idee dan vandaan? Het antwoord is computerspellen. In 2006 werd door softwareontwikkelaars in Silicon Valley de eerste fysieke ‘ontsnappingskamer’ gecreëerd. Het was zo’n groot succes dat het ook overwaaide naar Hongkong en Japan en sinds 2010 in Europa. In Nederland werd op 8 september 2014 voor het eerst kennisgemaakt met escape rooms tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door. Er werd toen een demonstratie gegeven van de zogenaamde exit game. Leuk feitje: in de hoofdstad van Hongarije (Boedapest) zijn meer dan 80(!) escape kamers gevestigd!

TV en bioscoop

Niet alleen bij De Wereld Draait Door werd uitgelegd wat een escape room is. Ook het programma Boer zoekt Vrouw bracht een bezoekje aan een escaperoom op 18 januari in het jaar 2015. Later dat jaar, op 15 september, werden er vier personages van Goede Tijden, Slechte Tijden opgesloten in een zogenaamde ontspanningskamer. Tussen 2017 en 2019 was er zelfs een speciaal escaperoom programma op televisie. In The Big Escape was het de taak aan bekende Nederlanders om te ontsnappen uit een escaperoom. Als je dacht dat dit alles was, heb je het mis. Als kers op de taart werd er op 4 januari 2019 een spannende bioscoopfilm uitgebracht, genaamd Escape Room.

Rolverdeling

Het is belangrijk dat je de rollen goed verdeelt als je gaat spelen in een escaperoom. Laat iedereen een raadsel of puzzel oplossen en bemoei je niet met iemand anders. Diegene zal daardoor alleen maar gestrest raken. Pas als je jouw puzzel of raadsel hebt opgelost kun je ervoor kiezen om iemand anders te helpen die er niet uit komt. Vergeet niet dat een escape room amusement is.

Villa BreTil

Na het lezen van de blog wat is een escape room? raden we je aan om eens onze ontsnappingskamers in Rijen te bezoeken: Villa BreTil. Onze villa is gelegen tussen Breda en Tilburg. Neem van beide steden de eerste drie letters, tel die bij elkaar op en je krijgt de naam van onze prachtige escape room! Villa BreTil is er voor iedereen: jong en oud, dames en heren. We beschikken over twee kamers: Zahnarzt Schillinger en zijn dochter Hanah. In de toekomst komen er zelfs nog twee kamers bij…

Openingstijden en contactgegevens

Als je vragen hebt over wat een escape room is en/of opmerkingen hebt, kun je contact met ons opnemen door een mailtje te sturen naar [email protected] Ook is het mogelijk om het contactformulier op onze website in te vullen. Telefonisch zijn we eveneens bereikbaar: +0161 20 30 40. Natuurlijk kun je ook altijd de escaperoom bezoeken. Het adres is Julianastraat 8 5121LR, Rijen. Doordeweeks zijn we geopend om 13:00 uur en sluiten we de deuren om 23:15 uur. In het weekend sluiten we op hetzelfde tijdstip, maar zijn we iets eerder geopend: 10:00 uur.

Reserveer HIER een kamer in escaperoom Villa BreTil

Laat een reactie achter!

Powered by Webconexus