Wat is een escape room? 

wat-is-een-escape-room

Wat is een escape room?

Heb je altijd al antwoord willen weten op de vraag: wat is een escape room? Je leest het in deze nieuwe blog van escape room Villa BreTil, gelegen in Noord-Brabant (Rijen) tussen de steden Breda en Tilburg. 

Escape room

wat-is-een-escape-room
Wat is een escape room?

Een escape room heeft verschillende benamingen: escape challenge, escape game, exit game, ontsnappingsspel of ontsnapkamer. Maar wat is een escape room? Het is een spel waarbij een groep mensen in één of meerdere kamers worden opgesloten. Door middel van sleutels, codes en aanwijzingen en door het oplossen van puzzels en raadsels moet je proberen om uit de kamer te ontsnappen. Vaak hebben escape rooms een bepaald thema. Denk aan horror of misdaad. Ook kunnen ontsnapkamers op diverse plekken worden gespeeld. Zo heb je bijvoorbeeld ook escape rooms op boerderijen en in gevangenissen.

Van computerspel tot toeristische attractie

Nu heb je antwoord op de vraag wat is een escape room? Maar waar komt het idee dan vandaan? Het antwoord is computerspellen. In 2006 werd door softwareontwikkelaars in Silicon Valley de eerste fysieke ‘ontsnappingskamer’ gecreëerd. Het was zo’n groot succes dat het ook overwaaide naar Hongkong en Japan en sinds 2010 in Europa. In Nederland werd op 8 september 2014 voor het eerst kennisgemaakt met escape rooms tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door. Er werd toen een demonstratie gegeven van de zogenaamde exit game. Leuk feitje: in de hoofdstad van Hongarije (Boedapest) zijn meer dan 80(!) escape kamers gevestigd!

Villa BreTil

Na het lezen van de blog wat is een escape room? raden we je aan om eens onze ontsnappingskamers in Rijen te bezoeken: Villa BreTil. Onze villa is gelegen tussen Breda en Tilburg. Neem van beide steden de eerste drie letters, tel die bij elkaar op en je krijgt de naam van onze prachtige escape room!

Reserveer HIER een kamer in escape room Villa BreTil

Laat een reactie achter!

Powered by Webconexus