Spannende escape room

spannende-escape-room

Spannende escape room

Er zijn inmiddels meer dan 500 escape rooms in Nederland. We raden je aan om een bezoekje te brengen aan escaperoom Villa BreTil in het Noord-Brabantse Rijen. Deze spannende escape room is ideaal voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeestje, teamuitje, verjaardagsfeestje of een uitje met met vrienden en/of familie. 

Info

spannende-escape-room
Spannende escape room

Escaperoom Villa BreTil beschikt over twee kamers met een unieke sfeer van de jaren ’40 tijdens de Tweede Wereldoorlog: Hannah en tandarts Schillinger. Hierover vertellen we je later in deze blog meer. De villa is gelegen in Rijen, precies tussen de twee Noord-Brabantse steden Breda en Tilburg. Vandaar ook de naam van onze spannende escape room. De thema’s voor de kamers zijn Avontuur, Geschiedenis, Mysterie Oorlog en spionage. Kom je met een grote groep en met veel auto’s? Geen probleem, we beschikken namelijk over veel parkeerplaatsen.

Verhaal

Het verhaal van onze spannende escape room is dat de Duitsers zich aan het eind van het jaar 1940 vestigden rondom de vliegbasis in Rijen. Er was een tandarts nodig en daarom werd aan meneer Schillinger gevraagd of hij een tandartspraktijk wilde runnen vlakbij in de villa vlakbij de vliegbasis. Zahnarzt Schillinger had echter niet verwacht dat hij met al het verschrikkelijke leed te maken zou krijgen. Sterker nog: hij dacht dat hij alleen gaatjes moest vullen of kleine operaties uitvoeren. Dit was echter niet het geval en de Duitser hield zijn vrouw Idah en dochter Hannah verborgen voor de buitenwereld. Na de Tweede Wereldoorlog sloegen de soldaten op de vlucht, maar van meneer Schillinger en zijn familie is niets meer vernomen. Er wordt gezegd dat Hannah zo nu en dan om de villa fietste, maar niemand weet of dat waar is. Van mensen die op zoek zijn naar de familie werden vermissingen gemeld. Het is nog altijd onrustig in Villa BreTil. Lukt het jou om de rust terug te laten keren?

Moeilijk?

Vaak krijgen we de vraag of het moeilijk is om te spelen in onze spannende escape room. Om alvast antwoord te geven op de vraag: ja, beide kamers zijn moeilijk. Het is dan ook belangrijk dat je samenwerkt met de mensen om je heen. Verdeel rollen en zit elkaar niet op de lip, zodat iedereen zonder gestoord te worden de puzzels en raadsels kunnen oplossen. Je krijgt een uur de tijd om te ontsnappen uit de kamer en dus is concentratie van belang. Vergeet in de tussentijd natuurlijk niet dat je een dagje uit bent en dat het voor je plezier is. Voor kinderfeestjes passen we de moeilijkheidsgraad uiteraard aan.

Rolstoelvriendelijk?

Als je op zoek bent naar een rolstoelvriendelijke en spannende escaperoom ben je bij escaperoom Villa BreTil aan het juiste adres. Zoals je eerder hebt kunnen lezen beschikken we over twee kamers: Zahnarzt Schillinger en Hannah. Het is niet mogelijk om de laatstgenoemde kamer te betreden met een rolstoel. Voor de kamer van tandarts Schillinger is dit echter wel het geval. Gelieve ons een mailtje te sturen naar info@villabretil.nl of het contactformulier op onze website in te vullen als je van plan bent om te spelen in de rolstoelvriendelijke escape room. Je kunt het natuurlijk ook telefonisch doorgeven. Ons telefoonnummer is +0161 20 30 40.

Eng?

De vraag ‘is de escape room van Villa BreTil eng?’ wordt vaak gesteld en dat is te begrijpen. Dat is echter niet het geval. Het is een beleving in een spannende escape room, maar eng is het zeker niet. Mocht je toch de kamer uit willen om welke reden dan ook is dat altijd mogelijk. Hou er echter rekening mee dat je daarna de kamer niet meer in kunt.

Reserveer HIER een kamer in de escaperoom van Villa BreTil

Escaperoom boeken

Laat een reactie achter!

Powered by Webconexus