Zahnarzt Schillinger

Moeilijksheidsgraad
2-6
Aantal spelers
60
Minuten

Wat in zijn praktijk jaren geleden afspeelde, is vandaag de dag nog steeds niet verdwenen.. Kan jij ontdekken wat er is gebeurd en op tijd zijn praktijk weer verlaten? Gebruik de agenda hieronder om de kamer van Zahnzart Schillinger te reserveren.. Meteen de kamer van Hannah ook boeken? U kunt eenvoudig meerdere kamers selecteren en reserveren. Online boeken kan tot 2 uur van te voren of bel even naar +0161 20 30 40

Prijzen

  • 2 personen €90
  • 3 personen €90
  • 4 personen €100
  • 5 personen €110
  • 6 personen €120

Lees het volledige verhaal


Het is eind 1940 en hij was nodig, de Duitse bezetting was bijna compleet en ze hadden zich genesteld in en rond de vliegbasis in Rijen.

De beste man, genaamd de heer M. Schillinger had al een goede naam opgebouwd in Duitsland als tandarts en zou nu samen met zijn gezin zich tijdelijk gaan huisvesten in een Villa die geconfisqueerd was door de Duitse soldaten. De Villa had de naam gekregen Villa BreTil vanwege de ligging tussen Breda en Tilburg en stond direct tegenover de militaire basis te Rijen. Dit was wel handig, want niet direct tussen de troepen maar wel dichtbij genoeg om alle Duitse soldaten te voorzien van tandheelkunde.

Waar de heer Schillinger niet op ingesteld was, was al het leed dat hij onder ogen kreeg van de getroffen soldaten die in de oorlog aan het strijden waren. Steeds meer keerde hij in zichzelf en hield zijn vrouw Idah en zijn dochtertje Hannah verborgen voor de buitenwereld om hen dit leed te besparen. Dit ging enkele jaren door en bijna niemand zag moeder en dochter nog in het openbaar, alleen af en toe een schim achter de ramen van Villa BreTil. De 2e wereldoorlog liep ten einde en de duitse soldaten sloegen op de vlucht. Maar niemand heeft ooit de tandarts heer M. Schillinger zien vertrekken met zijn vrouw en dochtertje.

Het verhaal gaat dat ze nog steeds in de villa zijn en de geluiden van de tandarts boren zijn nog steeds te horen en sommige beweren zelfs dat ze kleine Hannah nog wel eens zien fietsen bij de villa. Af en toe waagt zich nog wel eens iemand in Villa BreTil om op zoek te gaan naar de Familie Schillinger, maar ook van deze speurders worden er verdwijningen gemeld.

Kom jij helpen zoeken, zodat er weer rust in Villa BreTil zal terug keren..

Terug

Online reserveren

Powered by Webconexus