Over ons

Wie is escaperoom Villa BreTil?​

Wat is escaperoom Villa BreTil?

Waar is escaperoom Villa BreTil?

Wat ooit begon met spook en speurtochten te organiseren voor jong en oud, zijn we op een gegeven moment begonnen met een indoor speeltuin genaamd Monkey Town Waalwijk.

Dit na enkele jaren met veel plezier gedaan te hebben, begonnen de vingers weer te kriebelen om ook wat meer te gaan doen voor de wat oudere gasten. Dat achteraf blijkt dat ook kids in escapen enorm gedreven zijn, was toen nog niet duidelijk. We hadden toen al zelf wel eens ge-escaped en vonden dat een geweldig vermaak door even in een andere wereld te zijn en je fantasie daar even lekker los te kunnen laten.

Al snel kwam het verlangen om zelf een escaperoom te exploiteren en de eerste ideeën kwamen al snel op tafel. Na een half jaar ontwerpen en bouwen kunnen en mogen we zeggen dat onze kamers tot de spannendste kamers van Nederland behoren en waar we ook trots op zijn.

Villa BreTil is gevestigd in een villa op bijzondere locatie. We ontvangen u dan ook in onze huiskamer/ontvangstruimte waar het altijd erg gezellig en huiselijk is en een hapje en een drankje mogelijk is.

Op een gegeven moment zullen 4 kamers gespeeld kunnen worden, gebaseerd op het verhaal van 1 gezin tijdens de tweede wereld oorlog. De kamer van Dhr Schillinger en zijn dochtertje Hannah zijn operationeel en de kamer van Idah, de vrouw van de Dhr Schillinger is in aanbouw.

We zijn ook altijd erg druk bezig om onze kamers up to date te houden en als het enigszins mogelijk is deze te verbeteren.

We kwamen deze oude villa in Gilze-Rijen tegen die in 1908 voor de directeur van Ericson en zijn boekhouder is gebouwd. De villa is gebouwd tegenover Vliegbasis Gilze-rijen, wat het eerste vliegveld van Nederland is genaamd de “Molenheide” en waar de Duitsers in die tijd veel interesse in hadden en deze toen ook geconfisqueerd hebben en hiervan het grootste vliegveld van Europa
hebben gemaakt in die periode.

Toen we erachter kwamen dat er in de tweede wereld oorlog veel had afgespeeld in en rondom deze villa, was de keuze al snel gemaakt waar het verhaal om zou moeten gaan.

Deze villa stond al jaren leeg, om de simpele reden dat er bijna geen invulling voor te vinden was die past bij het pand. Eigenlijk kan je wel zeggen alsof het lijkt dat deze villa gemaakt is om er escaperooms in te beginnen. We hebben een stukje geschiedenis weer in het leven geroepen en je waant je ook weer in die tijd, wat de sfeer ook al ten goede komt.

Video afspelen
Powered by Webconexus