Escape room

escape-room

Escape room

Als je wil weten wat een escape room precies is, moet je deze nieuwe blog van Villa BreTil lezen. Ook de geschiedenis van de escaperoom komt aan bod, evenals de rolverdeling.

Escaperoom

escape-room
Escape room

Je hebt vast wel eens gehoord van het woord ‘escape room’. De laatste jaren wordt het woord vaker gebruikt. Dat komt omdat het steeds populairder wordt onder zowel kinderen als volwassenen. Een escaperoom is een kamer waarin je wordt opgesloten. Door het oplossen van raadsels en puzzels is het de bedoeling dat je uit de kamer ontsnapt. Meestal krijg je een uur de tijd. Dat geldt ook voor escape room Villa BreTil. In Nederland wordt er dan ook wel gesproken over zogeheten ‘ontsnappingskamers’.

Geschiedenis

Een escape room is eigenlijk ontstaan door een computerspelletje. Het begon allemaal bij Crimson Room, welke werd gemaakt door Toshimitsu Takagi en uitgebracht in het jaar 2004. Het was een populair spel waarbij je moest ontsnappen uit een kamer aan de hand van puzzels en raadsels. Jaren later kwam een man uit Hongarije met het idee om dit in de praktijk uit te brengen. Pas in 2011 werd de eerste escpaperoom geopend. Als snel verspreidde zich over de rest van de wereld.

Voor iedereen

De escaperoom is geschikt voor iedereen: jong en oud, dames en heren. Het doel van een ontsnappingskamer is dus het oplossen van puzzels. Dat doe je door de rollen te verdelen. We raden je aan om je niet met iemand anders te bemoeien, aangezien de ander zich alleen maar opgejaagd zal voelen. Doe eerst je eigen ding, en help vervolgens iemand anders die er niet helemaal uit komt. Een escaperoom is ideaal voor een vrijgezellenfeest. Ook is het geschikt als team- of bedrijfsuitje. Natuurlijk ben je ook welkom in Villa BreTil met jouw vrienden of geliefde.

Reserveer HIER een kamer in escaperoom Villa BreTil

Laat een reactie achter!

Powered by Webconexus