Escape room Nederland

escape-room-nederland

Escape room Nederland

Lees in deze nieuwe blog alles over de leukste en spannendste escape room van Nederland: Villa BreTil. Je komt alles te weten over ons escaperoom, de eerste ontsnappingskamers in het land en escape rooms in de media.

Villa BreTil

escape-room-nederland
Escape room Nederland

Onze spannende escaperoom is opgericht in 2017 en is gelegen in Rijen. Dit dorp ligt precies tussen de steden Breda en Tilburg. Plak de eerste drie letters van beide Noord-Brabantse steden aan elkaar en je krijgt de naam van onze escape room in Nederland. Dames en heren, jong en oud… Iedereen is welkom in onze twee ontsnappingskamers. We hebben een kamer van tandarts Schillinger en zijn dochtertje Hannah. In de toekomst komen er zelfs nog twee kamers bij!

Escaperoom in Nederland

In 2013 is de eerste escaperoom in Nederland geopend en daar kwamen er de jaren erna tientallen bij. Het was destijds een rage, waardoor er zelfs speciale websites zijn gemaakt waarop men reviews kon plaatsen. Aan het einde van 2015 is de eerste Escape Room van het jaar verkiezing georganiseerd, waarbij mensen kunnen stemmen op hun favoriete ontsnappingskamer. De winnaar mag zich dat jaar Beste Escaperoom van Nederland noemen.

Escape room op tv

Omdat de escape room in Nederland steeds populairder werd, besteedde De Wereld Draait Door er op 8 september 2014 aandacht aan. Er werd een demonstratie gegeven hoe je in een escaperoom te werk gaat. Op 18 januari 2015 bezocht het programma Boer zoekt Vrouw een ontsnappingskamer. Verder is er op 15 september 2015 een uitzending gemaakt van Goede Tijden, Slechte Tijden, waarbij vier personages werden opgesloten in een escape room. In 2017 en 2019 was The Big Escape op de televisie. Bekende Nederlanders moesten in dit programma ontsnappen uit de kamers en tot is er op 4 januari 2019 zelfs een zeer spannende bioscoopfilm uitgebracht: Escape Room.

Reserveer HIER een kamer in escaperoom Villa BreTil

Escape room Gilze

Laat een reactie achter!

Powered by Webconexus